Geriatrie Fysiotherapie

Visie

De ouderdom gaat gepaard met achteruitgang van capaciteiten, in ieder geval fysiek en dat is het hoofddomein van de fysiotherapeut. Het betreft niet alleen spieren en gewrichten, ook de functies van onze zintuigen en organen gaan achteruit. Of u nu daarnaast een ziekte hebt of niet. Kenmerkend voor de geriatriefysiotherapie is dat de problemen complex worden, omdat er niet één maar meerdere problemen spelen. Deze kunnen ook best van sociale, psychische of psychiatrische aard zijn. Grote kans dat u dan, behalve met de fysiotherapeut, met meerdere hulpverleners te maken heeft. Dat is ook niet altijd makkelijk. Toch is samenwerken essentieel. Dat is wat uw geriatriefysiotherapeut daarom zal nastreven.

Het belangrijkste onderdeel van de behandeling zal training van fysieke capaciteiten zijn. Op basis van vragen, vragenlijsten, metingen en observaties wordt een geschikt behandelplan met u afgesproken. Het is fijn als u een verwijzing hebt, want dan hebben we op papier met welke gegevens de huisarts werkt. Denk aan andere aandoeningen, doorgemaakte ziektes of chirurgische ingrepen en het palet aan medicatie.

De behandelingen kunnen in de praktijk gegeven worden of bij u thuis. 

Individuele training

Spierkrachttraining acht ik heel belangrijk. Zonder spierkracht geen onafhankelijkheid. Zonder spierkracht kun je namelijk niet bewegen: niet naar de winkel gaan om boodschappen te doen, niet in je huis van bed of vanuit de woonkamer naar de badkamer gaan om je te wassen of naar het toilet te gaan. Ook eten koken, schoonmaken, enzovoort vergt spierkracht. Wie beter wil worden en bereid is om te trainen kan altijd met spierkrachttraining beginnen, ook als je nooit eerder aan sport hebt gedaan. We trainen namelijk dagelijkse activiteiten, als het moet bij u thuis.

Valpreventie

Bij ons wordt de valpreventie alleen individueel gegeven. U kunt een afspraak maken voor een uitgebreide valrisico analyse.

Na de analyse kunnen we een oefenprogramma samenstellen. Dat kan onder begeleiding uitgevoerd worden of u kunt er op eigen gelegenheid mee aan de slag gaan.

Specifieke Patientgroepen

Parkinson

De ziekte van Parkinson heeft mijn speciale interesse. Ik ga graag naar Internationale congressen over dit onderwerp en ik ben lid van het ParkinsonNet.

ParkinsonNet heeft één doel: u de beste zorg garanderen als u aan de Ziekte van Parkinson lijdt.

In het Amsterdamse netwerk werken artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere paramedici per stadsdeel samen. Afdeling neurologie OLVG Oost/West en Amsterdam UMC Het neurologie zijn belangrijke partners. Landelijk vindt de coördinatie van het netwerk plaats in het Radboudumc in Nijmegen, onder leiding van Prof. Bastiaan Bloem en Dr. Marten Munneke.

Wie voor ParkinsonNet kiest, kiest voor de betere Parkinsonzorg. U kunt terugvallen op professionals die elkaar steunen in de zorg voor u als patiënt.

Voor informatie kunt u bellen: 0206225477. Spreek eventueel gerust een boodschap in. Ik bel zo gauw mogelijk terug.

Mailen kan ook: fysiotherapeuten@gmail.com

Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet therapeuten bieden hoge kwaliteit voor diverse chronische klachten. Onze praktijk biedt behandeling voor

*Etalagebenen

*Long Covid Symptomen

*Osteoporose 

Dit gebeurt volgens de (strenge) regels van dit netwerk. 

De gesuperviseerde looptraining is hèt kenmerk van de behandeling bij etalagebenen. 

Voor informatie kunt u bellen: 020-6225477. Spreek eventueel gerust een boodschap in. We bellen zo gauw mogelijk terug.

Mailen kan ook: fysiotherapeuten@gmail.com.