Welkom in de praktijk van Gertrud Pijnenburg Fysiotherapie. Ga gerust even aan de leestafel zitten om de krant en ander nieuws door te bladeren. Lang hoeft u niet te wachten, want hoewel een fysiotherapeut tegenwoordig veel tijd moet besteden aan administratie en formulieren, heeft de behandeling van de patiënt hier nog steeds prioriteit.

Analyse

U komt bij mij vanwege een gezondheidsprobleem waarvoor u fysiotherapie noodzakelijk vindt. Ik ga er van uit dat u zelf wel weet of dit door een (zorg-)verzekering wordt vergoed of niet. Samen met u maak ik een analyse van het probleem. Ik heb een gesprek met u, ik maak een bewegingsanalyse, ik onderzoek aan den lijve. Daarna vat ik samen wat wellicht het probleem heeft veroorzaakt en hoe het er nu mee staat. En wat we (u en ik samen) er aan kunnen doen.

Behandeling

De behandeling bestaat doorgaans uit een combinatie van oefentherapie en massage. Mijn oefenprogramma's zijn erop gericht dat u leert omgaan met eventuele beperkingen en uw grenzen leert kennen. Daarnaast speelt massage een belangrijke rol in de behandeling, om uw spieren klaar te maken voor het oefenprogramma.

Metingen

Metingen zijn niet meer weg te denken uit de fysiotherapiepraktijk. Vragenlijsten, tests en meetapparatuur worden ingezet om de beginsituatie van een behandeling vast te leggen en behandelresultaten te evalueren.

Thuiszorg

De meeste patiënten komen voor behandeling naar mijn praktijk. Eerlijk is eerlijk, die is niet rolstoelvriendelijk; de behandelkamers zijn alleen via de trap bereikbaar. Op verwijzing kom ik bij u thuis voor behandeling. De indicatie daarvoor kan zijn dat u voor revalidatie in aanmerking komt na chirurgie of dat u oefentherapie nodig heeft ter ondersteuning van zelfredzaamheid. Veel ouderen die kwetsbaar zijn, maar toch zelfstandig willen blijven functioneren, kunnen spierkracht, lenigheid, evenwicht of uithoudingsvermogen trainen onder leiding van een fysiotherapeut.

Vergroten

Vergroten

Vergroten

Vergroten
EEN MEESTERLIJK PROJECT: SPIERKRACHTTRAINING VOOR OUDEREN

Specialisaties

Ik ben Master Fysiotherapie in de Geriatrie.
Als Master Fysiotherapie in de Geriatrie heb ik in samenwerking met Panatta Gym (www.panatta-gym.nl) het project "Spierkrachttraining voor 55+" opgezet. Dit project is een toepassing van wetenschappelijke evidentie dat progressieve spierkrachttraining helpt om spierkrachtverlies bij ouderen tegen te gaan.
Klik hier voor "mijn verhaal": www.somt.nl/nieuwsbrief/mfg.

Downloads voor collegae geriatrie-fysiotherapeuten

Collegae geriatrie-fysiotherapeuten kunnen hier een aantal bestanden downloaden voor het oefenprogramma LPP:

Oefenprogramma LPP
Oefendagboek LPP
I-ADL vragenlijst van Lawton en Brody
Illustratie fysieke capaciteit
VAS zelf ervaren gezondheid.pdf

Website: ROOS!D